Обніми мене....

2014-01-21

/Files/images/1012404_593034920766187_1688894539_n.jpg

А сьогодні світ відзначає Міжнародний день обіймів! Обіймайтеся з теплом та добром! Обійміть тих, хто цього потребує!

Прийди в мої обійми! Цю фразу нам слід повторювати частіше. Адже дотику, погладжування, обійми мають величезну життєвою силою, і це науково доведений факт.

Дотиковий контакт між людьми не тільки приємний, але й корисним.

По-перше, після обіймів і у чоловіків, і у жінок, спостерігається збільшення окситоцину - гормону, який знімає депресію, а також знижує кров'яний тиск, тобто зменшує ризик серцевих захворювань.

По-друге, дотик ефективно підвищє рівень гемоглобіну в організмі. А оскільки гемоглобін - це пігмент крові, що переносить кисень від органів дихання до тканин, то підвищення його рівня зміцнює весь організм, підсилює імунітет і прискорює одужання від хвороб.

На думку психологів, в щирих обіймах люди обмінюються енергією і теплом В цілому людській істоті властиві обійми вже починаючи з внутріутробного розвитку.

Це така вітальна функція людини — торкатися іншої людини. І коли вона входить в серцевий простір іншої людини, то відчуває себе в безпеці, в любові. Річ у тому, що обійми дають людині відчуття захищеності, комфорту і безумовної любові. А це необхідно кожному з нас .

Психологи вважають, що обійми звичні людині ще з моменту зачаття. Ембріон в період свого розвитку знаходиться в материнській утробі, немов в обіймах, немов в ласкавих руках, які захищають і оберігають його від агресивного зовнішнього середовища. Навіть вчені підтверджують користь обіймів для здоров`я людини, указуючи на підвищення імунітету, нормалізацію роботи нервової, ендокринної і судинної систем, зниження стресу і напруги і навіть підйом гемоглобіну.

Дійшло до того, що американські лікарі, озброївшись новими знаннями про «обнімалках», почали виписувати пацієнтам ось такі рецепти: «Настійно рекомендую чотири-п'ять обіймів на день».

Творчі люди покладаються на власну інтуїцію і давно використовують обійми, не чекаючи докторів ...

Альберт Ейнштейн, коли в роботі наступав ступор і жодна геніальна ідея не приходила в голову, кликав дружину і просив ... обійняти його. Дотик коханої жінки дарувало йому новий заряд енергії. Не інакше, як теорія відносності так і була відкрита.

Пікассо, хоч був художником, а не вченим, поставив тактильні контакти на науково-методичну основу. Якщо Муза затримувалася в дорозі занадто довго, прославлений іспанець відправлявся на масаж спини. Пара-трійка сеансів, і дивишся, новий шедевр до вихідних готовий.

Автор знаменитих детективних історій Жорж Сименон, коли рука не тяглася до пера, а перо до паперу, відвідував манікюрний салон. За власним визнанням письменника, його зовсім не хвилювала краса нігтів. Справжньою метою було отримати порцію ласкавих дотиків тоненьких пальчиків молоденьких манікюрниць.

Обійми в ранньому дитинстві роблять нас здатними любити. Як чоловікам, так і жінкам подобаються теплота і почуття захищеності, які вони отримують від обіймів. Кажуть, що коли люди обіймаються, вони обмінюються внутрішнім теплом. Щирі обійми також підвищують настрій і зміцнюють пам‘ять.

Тож обнімайтеся і будьте щасливими.

Джерело: http://www.103fm.com.ua/porada/32740-2013-02-12-09-04-30 Житомирська хвиля

Кiлькiсть переглядiв: 313

Коментарi