«Олімпійські ігри 2014»

2014-07-18

Житомирська громадська організація «Спілка небайдужих жінок» разом з благодійним фондом «Місія в Україну» організували спортивний захід для дітей з обмеженими можливостями «Олімпійські ігри 2014».

Сам захід відбувся у дитячому таборі сімейного типу «Добра оселя», що знаходиться на базі відпочинку «Карітас-Спес» (с. Зарічани). Проведення Параолімпійських ігор серед дітей із вадами здоров'я на базі оздоровчого сімейного табору стало доброю традицією з моменту його заснування. За цей час ігри перетворилися на одну з найяскравіших та найочікуваніших річних подій у житті дітей та їхніх родин. Усі види спорту, що входять до програми, адаптовані до потреб дітей з середніми та важкими інвалідностями. Це уже 10 параолімпійські ігри серед дітей та підлітків з особливими потребами, які відбуваються в таборі.

Ігри проходили в декілька етапів. Діти були розподілені на команди, кожна з команд повинна була пройти коло ігор, які були спеціально розроблені організаторами.

На Житомирщині відбулись ювілейні параолімпійські ігри серед дітей

Унікальна розвиваючо-розважальна програма табору побудована таким чином, що діти не тільки активно відпочивають та отримують безліч позитивних емоцій, але й успішно долають численні психологічні та соціальні бар'єри. З дітьми працюють волонтери з України та США, які на передодні проходять спеціалізовані тренінги по роботі з дітьми з інвалідністю.

Наша країна сьогодні переживає найтяжчі часи своєї історії, але забувати про маленьких безпорадних дітей ми з вами не маємо права, приділити їм годину нашої уваги, частину свого серця та трішечки любові – і дитяче обличчя засвітиться у відповідь тим щастям та вдячністю, які назавжди залишаться у наших серцях. На жаль, діти з інвалідністю поки що не мають достойного місця у нашому суспільстві. Вони не навчаються у школах, не мають змоги придбати найнеобхідніші медикаменти, продукти харчування, одяг чи допоміжні засоби пересування. Ми не часто бачимо їх у парках, на виставах, чи просто у магазинах. Вони приречені важкими обставинами проводити увесь час в чотирьох стінах без змоги познайомитися з однолітками чи просто помилуватися краєвидами. Саме тому основним завданням діяльності фонду «Місія в Україну», окрім надання життєво необхідної допомоги, є соціальна інтеграція дітей та молоді з інвалідністю у суспільство.

Інформаційна довідка

Міжнародний благодійний фонд «Місія в Україну» з 1997 року допомагає найбільш обездоленим верствам населення, - жінкам з небажаною вагітністю та дітям з інвалідностями і їх сім'ям.

Жінки, яки потрапили у скрутну ситуацію, у Фонді можуть безкоштовно зробити анонімні тести на вагітність, отримати консультації психолога та лікаря-гінеколога, матеріальну підтримку. Фонд забезпечує соціальний супровід жінок на протязі перших 1,5 року життя дитини. За 15 років роботи Фонду допомогу отримали 8 000 жінок. Було збережено життя більше 1000 дітям.

Для попередження небажаної вагітності, абортів, захворювань, які передаються статевим шляхом, СНІДу, тютюно-, алко- та наркозалежності спеціалісти Фонду проводять просвітницькі заняття для підлітків та молоді в освітніх закладах міста Житомира та області, розповідаючи про наслідки свободи сексу та про побудову позитивних стосунків. Заняття відвідали 40 000 школярів та студентів.

Щорічно 600 дітям та молоді з інвалідностями Реабілітаційний центр Фонду надає безкоштовну медико-соціальну реабілітацію: фізичну, сенсорну терапію, ерготерапію, арт-терапію, консультації психолога та логопеда; проводить розвиваючі заняття (поробки, бісероплетіння, художня праця), навчає альтернативному спілкуванню. В Реабілітаційному центрі працюють гуртки зі співу та танцю, проходять уроки англійської мови, інформатики, християнської етики, реалізуються проекти з соціальної інтеграції, підтримки батьків. Щоліта діти та їх батьки отримують можливість відпочити в оздоровчих таборах.

Фонд також проводить медико-соціальну реабілітацію для 80 вихованців з інвалідністю Романівського дитячого будинку-інтернату Житомирської області.

Сім висококваліфікованих лікарів в амбулаторії Фонду проводять огляд та лікування дітей та їх батьків, якими опікується Фонд (педіатр, терапевт, стоматолог, офтальмолог, невролог, ортопед, фізіотерапевт), та надають благодійну допомогу у вигляді медикаментів, медичних витратних матеріалів, допоміжних засобів для пересування та ін. Також діють програми по надання допомоги у вигляді щомісячного продуктового набору та підгузків для 150 сімей, що знаходяться у скрутному становищі. Амбулаторія обслуговує 600 сімей з дітьми з особливими потребами та сім'ї жінок у кризовій ситуації. Всі послуги надаються конфіденційно та безкоштовно.

Фонд також надає гуманітарну та благодійну допомогу медичним установам, освітнім та інтернат ним закладам, спілкам інвалідів та нужденним громадянам, які особисто звертаються до Фонду.

www.0412.ua + Фото

Кiлькiсть переглядiв: 269

Коментарi